Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

In deze 5 stappen maak jij het kantoor post-corona proof.

Na een jaar thuiswerken willen we allemaal wel weer lekker bijkletsen bij de koffieautomaat, een real-life vrijdagmiddagborrel of grapjes maken tussen het werk door. Een kantoor is nou eenmaal meer dan een werkplek alleen. Het brengt gezelligheid met zich mee en geeft een extra dimensie aan werken. Nu hybride werken de standaard zal worden, verandert de functie van ‘het kantoor’. Door zowel grote als kleinere organisaties wordt ingespeeld op de veranderde behoefte. Hoe zal dit eruit komen te zien? Wat kun je nu al doen? En hoe geef je hier concreet invulling aan?

Welke functie krijgt het kantoor?

Het kantoor zal meer gaan dienen als ontmoetingsplaats in plaats van een vestigingsplaats. Dit maakt het interieur en de ‘feeling’ nog belangrijker. Het kantoor moet jouw ‘DNA’ gaan ademen en moet motiveren, enthousiasmeren en inspireren. Wat dacht je van een gezamenlijke, flexibele ruimte voor brainstormen, lezingen en borrels? Zorg voor een omgeving waar aandacht is voor duurzaamheid, hygiëne en het welzijn van de werknemer. Een creatieve, inspirerende omgeving waar teams kunnen samenwerken, maar waar ook ruimte is voor een gesprek over het afgelopen weekend.

Het voelt misschien als een risico om in deze tijd te investeren, maar het is wel hét moment. We bevinden ons momenteel in een transitiefase, waar stilstaan geen optie meer is.

Waar moet je rekening mee houden?

Zorg ervoor dat het kantoor meerdere mogelijkheden biedt, van grote ontmoetingsruimtes met een lounge gevoel tot veel éénpersoonsplekken waar iemand zich terug kan trekken voor bijvoorbeeld een videovergadering. Zorg er daarnaast voor dat gezondheid en welzijn centraal staan. Het laatste wat je wil is onvrede bij de werknemers. Aangezien werknemers in de toekomst – en nu – minder tijd doorbrengen op kantoor en meer tijd thuis is het belangrijk om ook bij de werknemers thuis het kantoorgevoel te creëren. Houd hier dus ook rekening mee in de bedrijfsstrategie.

Hoe pak ik dit concreet aan?
Denk in ieder geval aan deze 5 stappen:

  1. Breng jouw bedrijfscultuur tot leven door dit terug te laten komen in de inrichting. Streven naar kwaliteit of duurzaamheid? Laat dit zien!

  2. Creëer een gezamenlijk ruimte waar je kan brainstormen, vergaderen of gezellig kan bijkletsen

  3. Waar liggen de uitdagingen op het gebied van ergonomie? Hoe houd je iedereen vitaal, ook als er vanuit huis wordt gewerkt?

  4. Maak aparte ruimtes voor virtuele vergaderingen en zorg voor voldoende ruimte waar iemand zich kan terugtrekken

  5. Zorg dat de IT-structuur op orde is. Kunnen de ruimtes worden geboekt? Zijn er genoeg stopcontacten beschikbaar? Is de hardware en software in orde?

Fotografie: Ossip Architectuur Fotografie

Meer nieuws